Lennikse meerderheid heeft geen aandacht voor groen.

Door Kristien Van Vaerenbergh op 28 september 2015, over deze onderwerpen: Lennik

De bomen aan de A. Algoetstraat en de Kroonstraat in Lennik ogen verdord en er staat geen blad meer op. Nochtans zijn bomen op hun mooist in de herfst. “Het gevolg van een foute beleidskeuze en een gebrek aan onderhoud” zegt N-VA-gemeenteraadslid Kristien Van Vaerenbergh.

Origineel was in het plan voorzien om een groene bodembedekker (fijne dwergmispel) te plaatsen in de groenzone van de middenberm. Maar de meerderheid heeft gekozen dit te vervangen door veldbloemen.

“De veldbloemen geven in de zomer wel kleur maar bieden in tegenstelling tot de groene bodembedekker onvoldoende bescherming tegen de uitdroging van bomen. Men heeft dit niet opgevangen door de bomen te besproeien. De combinatie van een foute beleidskeuze en een gebrek aan onderhoud leidt dus tot deze verdorde bomen.” zegt Kristien Van Vaerenbergh.

Er zijn nog andere voordelen verbonden aan de fijne dwergmispel die de veldbloemen niet bieden. “De veldbloemen verdwijnen in de winter en moeten volgend jaar opnieuw ingezaaid worden. De fijne dwergmispel is een duurzame plant die ook in de winter groen blijft. Meer nog hij is bestand tegen strooizout en beschermt alzo extra de jonge bomen die met hun jonge wortels nog bijzonder kwetsbaar zijn.” somt Van Vaerenbergh op.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is