Lennikse gemeenteraad stemt in met trouwen in de openlucht

Door Kristien Van Vaerenbergh op 27 mei 2021, over deze onderwerpen: Lennik
trouwen in de openlucht

N-VA-gemeenteraadslid Kristien Van Vaerenbergh lanceerde in januari een opvallend voorstel. Ze wou dat trouwen in de openlucht mogelijk werd. Het voorstel werd gisteren door de gemeenteraad goedgekeurd. In de toekomst wordt het dus mogelijk te trouwen in de openlucht. Als locatie werd gekozen voor de dekenijtuin.

 

De wet stelt dat er getrouwd wordt in het gemeentehuis maar de gemeente kan een afwijking voorzien. In Lennik is dat gebeurd en huwen koppels in de dekenij. Nu zal het ook mogelijk worden in de openlucht te trouwen in de aangrenzende dekenijtuin. “Dit is een schitterende gerestaureerde tuin inclusief amfitheater. Een prachtige locatie om bij mooi weer in de openlucht te trouwen”, zegt Kristien Van Vaerenbergh.

 

Het voorstel is oorspronkelijk ingegeven door het coronavirus. “Buitenlocaties zijn sowieso veiliger dan binnen en door de grotere oppervlakte kan tevens meer afstand tussen de genodigden gehouden worden. Niets belette echter dat het een permanente locatie werd die ook in de zomer volop kan gebruikt worden voor gemeentelijke huwelijksceremoniën. Bij slecht weer kan steeds uitgeweken worden naar de dekenij waar normaal de plechtigheid doorgaat,” besluit Van Vaerenbergh.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is