Gebrek aan onderhoud: Lennikse Grote Markt wordt Grote Vijver

Door Kristien Van Vaerenbergh op 22 oktober 2019, over deze onderwerpen: Lennik
Grote Markt Lennik

Het Lenniks gemeentebestuur (Open-VLD, CD&V, Groen) heeft duidelijk een voorliefde voor met veel bombarie aangekondigde prestigieuze projecten.
Deze projecten hebben al te vaak als kenmerk dat zij ofwel nooit starten, ofwel veel later of te laat starten, om telkens laattijdig beëindigd te worden, of zelfs roemloos holderdebolder stilgelegd worden bij rechterlijke beslissing.

Een paar voorbeelden: de feestzaal in het Jo Baetenscomplex, de vernieuwing van het gemeentehuis, de bouw van de gemeentelijke basisschool.Daarenboven stelt N-VA — LENNIK² vast dat al deze projecten een tweede gemeenschappelijk kenmerk vertonen: de oorspronkelijke aannemingsprijs van al deze projecten lopen enorm op en benaderen soms zelfs het dubbele in de loop van de uitvoering.

Het Lenniks gemeentebestuur voert een veel minder luidruchtige aankondigingspolitiek inzake haar onderhoudsplicht van onze straten.

Oppositie wil veilige pleinen en beter onderhoud wegenis

Het Marktplein ligt er door verzakkingen en gebrek aan onderhoud, hobbelig en onverzorgd bij: bij regen lijkt het eerder een vijver.
Voorzien van emmers en regenwater wil N-VA — LENNIK² deze toestand aanschouwelijk en didactisch in de verf zetten. Om zo het gemeentebestuur aan te porren ervoor te zorgen dat onze wegenis onderhouden wordt zodat iedereen veilig en met propere en droge voeten gebruik kan maken van alle pleinen en wegen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is