1,3 miljoen euro extra budget voor beter Lennik dankzij Vlaams regeerakkoord

Door Kristien Van Vaerenbergh op 4 oktober 2019, over deze onderwerpen: Facturen, Lennik
budget

De Vlaamse gemeentebesturen krijgen de komende jaren extra middelen om te investeren in hun gemeente. Voor Lennik betekent dat concreet 1,3 miljoen euro. Kristien Van Vaerenbergh (N-VA) vraagt wel voorzichtig te blijven: “De budgettaire ruimte kan geen reden zijn om extra statutair personeel aan te werven. De Vlaamse regering wil aan deze benoemingen juist een einde maken”, zegt Van Vaerenbergh.

Het extra budget is het gevolg van het nieuw Vlaams regeerakkoord: de Vlaamse overheid neemt de helft van de zogenaamde ‘responsabiliseringsbijdrage’ voor de betaling van de ambtenarenpensioenen over én geeft de gemeenten extra budget omwille van hun open ruimte.

Naast deze bijkomende financiering blijft ook het gemeentefonds, de belangrijkste inkomstenbron voor onze steden en gemeenten, de komende jaren elk jaar met 3,5% groeien.

“Dit geld moet gebruikt worden om de gemeenten écht beter te maken. Het zou dus niet verstandig zijn dit in te zetten om extra personeel aan te werven. Lennik kan dit geld beter inzetten voor meer fietspaden, veiligere wegen of extra groen”, vindt Kristien Van Vaerenbergh.

 

(c) foto iStock

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is