Elektronische ondertekening

Zo hebben Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh en hijzelf een wetsvoorstel klaar dat de ondertekening van wetten en besluiten elektronisch maakt. Dat bespaart België de koeriervluchten naar het buitenland met wetten en besluiten. “Helaas is dit wetsvoorstel er tot nu toe niet gekomen. Vindt de koning dit misschien niet zo praktisch?”, vraagt Kamerlid Buysrogge zich bezorgd af, al blijft hij hoopvol.

Goede voorbeeld

“De koning zou zijn wagenpark kunnen vergroenen en elektrisch rijden, hij zou zonnepanelen kunnen laten installeren op het koninklijk domein – toch een aardige oppervlakte –, hij zou vanaf nu met de trein kunnen reizen in Europa in plaats van beroep te doen op privévluchten van Defensie… De mogelijkheden zijn eindeloos”, zegt Peter Buysrogge. “Het is op zich niet slecht dat de koning jongeren steunt, maar het zou stukken beter zijn als hij ook het goede voorbeeld geeft. Het is in elk geval niet het gebrek aan middelen dat hem moet tegenhouden.”

Tenslotte wijst Peter Buysrogge nog op het wetsvoorstel dat een deel van het koninklijk domein wil openstellen voor het publiek. Op die manier kunnen Brusselse jongeren genieten van het groen dat wel aanwezig is in hun stad.