N-VA eist eerlijk BHV-akkoord

Door Kristien Van Vaerenbergh, Karl Vanlouwe, Ben Weyts op 6 augustus 2013, over deze onderwerpen: BHV, Gerechtelijke hervorming BHV

Voor de N-VA bewijst de KPMG-werklastmeting bij Brusselse rechtbanken dat de Vlaamse partijen zich als schooljongens in de luren hebben laten leggen. N-VA’ers Kristien Van Vaerenbergh (voorzitter commissie Justitie), Brussels senator Karl Vanlouwe en ondervoorzitter Ben Weyts eisen een eerlijk BHV-akkoord.

Ben Weyts, Kristien Van Vaerenbergh en Karl Vanlouwe trokken naar het Grondwettelijk Hof om de regeling rond het gerechtelijk arrondissement BHV te laten vernietigen. Daarmee vormt de partij front met de hele Vlaamse justitiële wereld. Ook de KPMG-studie bewijst hun gelijk, zo dragen de Vlaamse traditionele partijen de volle verantwoordelijkheid voor de juridische benadeling van de Vlamingen in Brussel.

Commissievoorzitter Van Vaerenbergh wil de Kamercommissie Justitie zo snel mogelijk laten samenkomen zodat minister Turtelboom tekst en uitleg kan geven. Voor de N-VA moet er  een volledig nieuw en ditmaal eerlijk BHV-akkoord komen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is